Contractmanagement gemeenten (de basis)

Contractmanagement is essentieel geworden bij gemeenten. Het moet ook haast wel als je kijkt naar de enorme hoeveelheden aan contracten met zorgaanbieders. Gemeenten proberen steeds prominenter hun rol te pakken als het gaat om sturen op kwaliteit en kosten, maar gaan vaak te veel op de stoel van de aanbieder zitten. In deze training van éen dag leren we je de basis elementen voor het contractmanagement sociaal domein bij een gemeente.

Waarom contractmanagement gemeenten (de basis):

We leren je de belangrijkste contractmanagement elementen voor een gemeente;
De training wordt gegeven door ervaren contractmanagers die zelf actief zijn als contractmanager bij een gemeente;
Vooraf meten we van elke deelnemer het kennisniveau o.b.v. een vragenlijst. Zo kunnen we maatwerk leveren voor iedere deelnemer;

Voor wie?

Deze training is geschikt voor contractmanagers (0-1 jaar ervaring) en contractbeheerders die werkzaam zijn bij een gemeente of inkoopregio en zich bezig houden met zorgcontracten.

Door wie?

De training wordt gegeven door ervaren contractmanagers van YouBasics. Allemaal zelf actief bij gemeenten, regionale samenwerkingsverbanden en zorgaanbieders. Vanuit hun expertise nemen ze je mee in wat er van jou verwacht wordt.

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Beknopt overzicht zorglandschap (+ verdieping JW & Wmo)
- Rol van een contractmanager bij een gemeente
- Interne & externe stakeholders
- Berichtenverkeer, wat is het?
- De basis voor datagedreven contractmanagement
- Interactieve opdrachten

Na deze training kan ik?

In deze basistraining leren we contractmanagers van gemeenten wat er van hen verwacht wordt. We bespreken de basis elementen van goed contractmanagement, hoe jouw rol te pakken als contractmanager bij een gemeente of regionale samenwerking en op basis van data het gesprek kunnen voeren met de contractpartners.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!